Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sintava Cup 2010

2010.05.14

2010. május 7-9.

Kép

Szuperebbnél is szuperebb hétvégét töltöttünk Sintaván! Minden szempontból!

De hogy az elején kezdjem; a pénteki nap nem indult túl fényesen, ugyanis még ki sem keltünk az ágyból, Cudarka simogatása közben találtam benne egy óriás mutáns kullancsot. Valószínűleg a múlt heti túra folyamán került bele. Még jó, hogy pár nappal előtte csöpögtettem be, de úgy látszik, hogy már ez sem elég.  Valami újabb védekezési vagy plusz módszer szükséges. Na kiszedtem a kullancsot, rettentő nagy seb, duzzanat maradt a helyén, már ettől kiborultam (hazaérve Sintaváról doki, kaptunk fertőtlenítőt és antibiotukumos kenőcsöt, így mostanra nagyon szépen gyógyul). Aztán jött az, hogy még egy riportot el kellett küldenem a főnökömnek, amihez a bolgár kollégáktól nem kaptam meg az inputokat még reggel fél 8-kor, amikor nekem 9-kor el kellett volna indulnom. Telefonálgatás ezerrel és az utolsó utáni pillanatban megkaptam, ami kellett, összállítottam és kb. 9 óra előtt 1 perccel készen lettem. Szétvetett az ideg. Így Anikóért csak 9 óra 5-re értem oda és még megpisiltettem a mellettük levő réten Cudot, de így sem késtem el a jelek szerint, mert Anikó se lett volna készen előbb.

Tőlük felpakoltan elindultunk a Tescoba, hogy még néhány igen fontos dolgot (táp, kaja, BOR , üdítő, nasi) beszerezzünk. Nagy nehezen még ezeket is benyomtuk a hátsó részébe a kocsinak és indultunk Vácra. Itt még beugrottunk, hogy gyorsan megcsináltassuk az Európai Biztosítási Kártyát, biztos, ami biztos, legyen ilyenünk is, úgyis útba esett a hivatal.

Aztán 2-es úton végig a határig, ott elszáguldoztunk a határőrök mellett , még jó, hogy a kamionosokkal voltak elfoglalva és a GPS segítségével nagyon könnyen .... rossz útra mentünk.  A megszokott út ugyanis le volt zárva ki tudja mi miatt, talán valami földomlás vagy hasonló katasztrófa történhetett, lényeg, hogy pluszban mentünk valami 10-10 km-t. Szóval kerülő. Zsuzsiékat, akik még utánunk indultak próbáltuk telefonon segíteni, mert az Ő GPS-ük még annyira sem volt a helyzet magaslatán.

Így egy kicsit később, mint gondoltam, de odaértünk Sintavára. Kb. fél 2 lehetett. 2-től kezdődtek a futamok, de még így is volt időnk, hogy helyet foglaljunk a sátrainknak egy jó kis társaság szomszédságában  és kipakoljuk a cuccainkat, meg persze regisztráljunk. Már a regisztrációnál kaptunk egy kis ajándékot: egy kendőt választhattunk a kutyáknak.

Kép

A pálya már szinte állt, mikor odaértünk, így hamarosan el is kezdődött az A1 agility pályabejárás, majd a futamok: mini, midi, maxi. A pénteki napon csak egypályás volt a verseny a kevesebb induló miatt és Pavol Vakonic pályáit volt szerencsénk futni. A maxik között 4.-ként indultunk Cuddal. Hát nem ez volt a legfényesebb futamunk. Nem is tudom mi volt velem, talán a 200km vezetés lefárasztott egy picit, mert nagyon szét voltam esve. Pályabejárásnál még eszembe voltak a mozdulatok, vezényszavak, de a futamra elfelejtődtek. A 4. aksinál kizáródtunk, de még utána is szlalom bemenetel hiba, megtagi.  Na ennek "örömére" futam után egy kis nyugtató Sangríát kellett innom. Ami nem is hülyeség (Anikó-módszer ), mert a jumping futamban, ami kicsit később, estefelé következett, nagyot alakítottunk magunkhoz képest; 1 verő lett, egy kimondottan rafinált pályán, amit sokan szidtak. Egy franciát itt is elmulasztottam, de megoldottuk. 5. hely!  És a tesónk (Cud féltesója, Kira, Juhász Gábor kutyája) után - 21:87, aki 1. lett, második legjobb időnk lett - 22:09. Ennek külön örültem.

A két futam között és a futamok után befejeztük a sátrak felállítását: ki-ki a magáét a másik segítségével és közösen a Quechua árnyékolót. Hasznos volt most is, hogy elvittük, már megérte az árát.

 

                                    Kép

 

Az este nagyon jól telt a Happy Dog csapat társaságában, ijesztgetős történetekkel és egyéb finomságokkal (Sangría, fehérbor stb.). Nagyon sokat nevettünk, jó lett volna még maradni, de 11 óra körül többen úgy gondoltuk, hogy van még másnap és harmadnap is, szóval jobb, ha pihenünk is kicsit. Anikó persze még nyomta egy másik társasággal pár órát.  

Hú, éjszaka nagggyon hideg volt! Felvettem magamra az összes ruhát, amit lehetett, matracon aludtam, hálózsákban, de még így is fáztam egy kicsit. Reggelre a hangom is elment.

Szombaton 7 óra körül keltünk Cucuval, séta, majd én is elmentem tisztálkodni, remélve, hogy reggel lesz melegvíz, de csalódnom kellett. Hát hidegvízzel zuhanyoztam; frissítő volt, szó se róla. A vízforraló viszont egy nagyon jó találmány, mert így jó meleg kávéval indítottuk a napot. A szervezők gyorsan megjelentek és munkához láttak, már állt is az A1 és a másik részen az A3 pálya. Az A1-et aznap nekünk Hüppe bácsi rakta. Tetszett, nem volt vele gond. Csak a lefutásával.  Az első pár aksin forgatni kellett a kutyát, ezt tényleg szépen, jó íveken oldottuk meg, de aztán pallón ronda zóna és szlalombemenet rontás újfent. Pedig nem is volt durva bemenet, szinte egyeneset rakott a bíró bácsi. Na mindegy. Aztán amikor a palánkon sem állt meg a kis szenyó kutyám, akkor visszaraktam -> DIS.

A másik pályán az A3 után épült az Open jumping by Manuel Alff. Technikás, de szép pálya. Külön meglepetésként ért, hogy Cudar a kerültetésnél nem vert, előző nap sem és most sem. Bár a szlalom utáni cikket leverte, de valszeg az is az én hibám volt. Jó kutya (néha  )! Az utolsó pár akadálynál elvesztettem a kutyát, késői reakcióm miatt DIS, kúszó után megugrotta az első aksit, ami az útjába került. Aztán még a végén bénáztunk egy kicsit.

Open agilityt Zeljko kedvenckém rakta. Hát ez sem aratott túl nagy sikert sokaknál. De én büszke lehetek, mert csak egy helyen volt hibánk (DIS), a hintánál, ahol egyébként sokaknak, leszállt róla a kutya, mert túl nehezen csapódott le. Visszavittem 2-szer is! A többi hibátlan, tetszett.

Ennyi volt a szombati verseny. Sajna a 4. beígért, Open jumping speciál futam elmaradt, gondolom a túl nagy létszám miatt.

Este Anikóval egy jó nagyot sétáltattuk a kutyákat, aztán megint ivós-beszélgetős-nevetős móka a "szomszédokkal". 11 körül alvás. Jó kis zuhét kaptunk éjszaka. Az előző éjszakából tanulva szombat éjszakára kisajátítottam Cudarka vastag plédjét , még azt a hálózsák fölé magamra terítettem, hát így nem is fáztam, az tuti. Ő meg kapott pár vékonyabbat maga alá, ott aludt a matracom mellett mindkét éjszaka és simogattatta magát sokáig.

Vasárnap megint séta, zuhanyzás, fogmosás. Ezúttal sikerült megtalálnom azt a "dugihelyet", ahol van melegvíz. Nagyon jól esett a hűvös, nedves reggelen a meleg zuhany.

Ezen a napon korábban kezdődtek a futamok, feltételezem azon célból, hogy időben végezzünk és hazaérjünk. Ezúttal Manuel Alff rakta az A1 agilityt - nem tetszett. Ott álltam a pálya közepén és tanakodtam magammal, hogy hogy csináljam és hogy fog reagálni a kutya. Vicces, mert ez a hétvége azt mutattam, hogy azokat a pályákat futottam le jól, amik nem voltak a kedvemre valók. Hibátlan, 1 hely.  Az időnkkel nem voltam megelégedve, Cucu lassult, mióta figyel rám, de aztán rájöttem, hogy a hinta és pallózóna is elvitt egy-két másodpercet. Így már belefér.  Nagyon figyeltem egyébként arra, hogy ne verjen. Nem mertem az aksi felett szólni neki, hogy mi a következő, ezért ki is ment egy-két helyen. Palánkzóna nem tetszett, mert nem állt meg, de egyékbént belegyalogolt, az jó. Kb. ennyi erről.

 

 

                                                         Kép

 

Open jumping volt a következő by Zeljko. Ezen is gondolkoztam eleget. És hibátlan lett.  Az időnk viszont csak a 6. helyre volt elég. Nem baj, ez is szép. Ha én felgyorsulnék, tudnám húzni a kutyát, tehát megvan a következő feladat. Egyébként csak 2mp-el maradtunk le az elsőtől. Ez bíztató. Na és ugye 2 hibátlan egy nap! Nem semmi! Tekintve az eddigi versenyzési eredményeinket. Büszke lehetek a kutyámra és a közös teljesítményünkre.

Az Open agilityt Hüppe rakta. Sajna erre már nem maradt annyira koncentrálóképességünk. Cudot beszippantotta a kúszó a palánk után, és természetesen nem az jött volna - DIS. Visszaraktam zónába majd a szlalomban lévő pici visszafordulástól eltekintve szépen fejeztük be a futamot.

Egyébként nap közben volt egy hosszabb ebédszünet, szükségből, ugyanis elkezdett ömleni az eső. De szerencsére kb. 1 óra alatt alábbhagyott, elmentek a felhők és újra sütött a nap. Az egész hétvégén nagyon nagy szerencsénk volt az időjárással, mert az előrejelzés ellenére csak ez az egyórás zuhé zavart be egy kicsit, de ez simán belefér. A sátrak megszáradtak gyorsan, el lehetett pakolni szárazon mindent. A két nap alatt Cud sokat pancsizhatott, nagy örömére. Többször kimentünk úszni a tóhoz, nagyon élvezték az ebek és ezért mi is.

Még megvártuk az eredményhirdetést; nagyon jó érzés volt, hogy mi is kimehettünk ezúttal. A Skiper csapat nagyon kitett magáért mind szervezésben, mind a díjakban. Ezért az egy helyezésért is annyi mindent kaptunk, hogy csodálkoztam. Rozetta, kutyajáték, táptartó, kis kutyás doboz tápmintákkal. Szóval nagyon rendesek voltak.

Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Igazán nagy kikapcsolódás és élmény volt ez a hétvége.

 

Fényképek Skiper csapat jóvoltából itt: http://cony.rajce.idnes.cz/SINTAVSKY_POHAR_7.5.2010/

És itt: http://picasaweb.google.sk/paoloskiper/SintavskyPohar2010#

Saját fotók: www.gallery.site.hu/u/Evi/versenyek/Sintava2010

Videók itt: http://www.youtube.com/watch?v=F1s65P8WPME

Eredmények itt: http://www.agility-skiper.sk/vysledky/sintava_2010_solo.pdf

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Acquistare Kamagra Orleans EllGoLo

(Ellgreend, 2019.09.22 15:41)

Finasteride Funziona Davvero Propecia <a href=http://buylevi.com>cheap levitra</a> Amitripyline Online Cephalexin Pain When Urinating